Γνώρισε, αγάπησε και σώσε τον πλανήτη: 10 παιδικά βιβλία για το περιβάλλον!

Ο αέρας που αναπνέουμε. Το νερό που πίνουμε. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Η θάλασσα που τόσο αγαπάμε και απολαμβάνουμε. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να του φερόμαστε όπως του αξίζει: με αγάπη και σεβασμό.

Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή. Μας απειλεί κι εμείς δεν μπορούμε πια να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Εκατομμύρια είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενώ και η ποιότητα της ζωής μας ολοένα και αλλάζει. Δεν γίνεται να παραμένουμε απαθείς αλλά πρέπει να λάβουμε δράση. Οι μεγαλύτεροι να αποτελέσουν παράδειγμα προς τους μικρότερους. Να υπάρξει η σωστή ενημέρωση και η παιδεία για τον πλανήτη μας και όσα μπορούμε να κάνουμε για να τον προστατέψουμε. Γιατί είναι το σπίτι μας!

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ακόμη μια αφορμή, μια ηχηρή προειδοποίηση για την υγεία του πλανήτη.

Διαλέξαμε, λοιπόν, πολλά ωραία βιβλία για τον βυθό της θάλασσας, τους ωκεανούς, την ανακύκλωση, την ατμόσφαιρα. Διαδραστικά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών. Πάμε να τα εξερευνήσουμε παρέα;

Πού πάνε όλα αυτά;

Γνώριζες ότι… πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παράγουν μηδενικά απορρίμματα; Κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να στριμώξουν τα σκουπίδια μιας χρονιάς μέσα σε ένα μόνο βαζάκι μαρμελάδας! Ένα βιβλίο που εξηγεί με τον πιο παραστατικό τρόπο τα προβλήματα του πλανήτη μας ενώ δίνει συναρπαστικές ιδέες για το πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον μας, ξεκινώντας απ” τα μικρά πράγματα στη ζωή μας!

Για παιδιά από 7 ετών

Ωκεανοί

Από την υπέροχη εγκυκλοπαιδική σειρά «Μαθαίνω τα Πάντα». Και σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε τα πάντα για τους ωκεανούς: Από τα πλάσματα της αβύσσου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μία μαγευτική εξερεύνηση στον θαλάσσιο κόσμο για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα! Βάλτε τη μάσκα σας κι ετοιμαστείτε για κατάδυση!

Για παιδιά από 8 ετών

Μια θάλασσα πλαστικά

 

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον σώσουμε καθώς κινδυνεύει! Ο κύριος Χταπόδης έχει μια σημαντική αποστολή: Να μιλήσει στα παιδιά για όλα τα σκουπίδια που βρίσκονται στη θάλασσα και το πόσο υποφέρουν τα ζωάκια. Ταυτόχρονα, βρίσκει και τρόπο για να καθαρίσουν το σπίτι τους και να εξουδετερωθεί η απειλή για τον πλανήτη. Ένα εξαιρετικό παραμύθι απ” την Κατρίνα Τσάνταλη και μια εκπληκτική εικονογράφηση απ” τη Μαρία Παγκάλου.

Για παιδιά από 4 ετών

Στον βυθό κάνει φαγούρα

Όλα ξεκινούν όταν στον βυθό ξημερώνει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, με τα ψάρια να έχουν… φαγούρα μεταδοτική! Συγκαλείται εκτάκτως συμβούλιο και όλοι είναι απελπισμένοι με την συμφορά που τους βρήκε… Μια διασκεδαστική ιστορία απ” την Αυγή Βάγια που ξεδιπλώνει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας και πώς αυτή λειτουργεί απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα.

Για παιδιά από 4 ετών

Κοραλία – Το ψάρι που έγινε 100 ετών

Η πλαστική ρύπανση των ωκεανών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του 21ου αιώνα. Κι αυτό το παραμύθι αποτελεί μια μοναδική ιστορία για να εξηγήσουμε στα παιδιά τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης. Η Κοραλία και οι φίλοι της, λοιπόν, μας βάζουν σε νέες περιπέτειες!

Για παιδιά από 5 ετών

Η Γη μαςΠλανήτης Γη (Απ΄τις σειρές «Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων» και «Εικόνες από τον Κόσμο» αντίστοιχα)

Δύο παιδικά βιβλία για τον πλανήτη μας και όλες τις απορίες που έχουμε για αυτόν. Σύντομα και κατανοητά κείμενα, χαρούμενες εικόνες, παραθυράκια γνώσεων μαθαίνουν στους μικρούς μας φίλους τον πλανήτη μας, το κλίμα και τον καιρό, τα οικοσυστήματα και όλα αυτά που κρύβονται στο εσωτερικό της Γης. Τα πιο διαδραστικά βιβλία για όλες τις παιδικές απορίες.

Για παιδιά από 3 και 5 ετών αντίστοιχα

Αγώνες ανακύκλωσης

Η Ολίβια αγαπά τις εφευρέσεις, κρύβει τα πιο περίεργα πράγματα στην ντουλάπα πειραμάτων, λύνει παράξενα μυστήρια και περιγράφει τα πάντα στο μυστικό τετράδιό της! Αυτή τη φορά οργανώνει έναν φοβερό αγώνα ανακύκλωσης και δεν έχουμε παρά να τη βοηθήσουμε.

Από τη σειρά «Ολίβια – Μυστικό τετράδιο», για παιδιά από 6 ετών

20 σπουδαίοι εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο

«Μόνο οι πιο δύσκολες αποστολές μπορούν να στεφθούν από επιτυχία», είχε πει ο Ζακ Ιβ Κουστό, ο εξερευνητής που αποκάλυψε την ομορφιά του υποθαλάσσιου κόσμου. Συναρπαστικές ιστορίες από 20 σπουδαίους εξερευνητές που άλλαξαν τον κόσμο. Πρόσωπα που δεν πτοήθηκαν από τις φουρτουνιασμένες θάλασσες, τα άγρια θηρία, τις ατελείωτες περιπλανήσεις και συνέχισαν τον δρόμο τους, ακολουθώντας τα όνειρά τους. Με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Για παιδιά από 8 ετών

Το Κάτι τι;

 

Τι είναι αυτό το γιγάντιο Κάτι; Και τι άφησε στην Κυψέλη; Πολλές ερωτήσεις κάνουν τα μελισσάκια. Το νέο βιβλίο της σειράς «Μελισσάκια στα Θρανία» απ” τη Μαρίνα Γιώτη, αποτελεί ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.

Για παιδιά από 4 ετών

ΥΓ: Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά όσα σας φάνηκαν ενδιαφέροντα και πολλά πολλά ακόμα παιδικά βιβλία. Για παραγγελίες άνω των 15€ θα έχετε και δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν έξοδα αντικαταβολής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *