Μείνε σπίτι, εξιχνίασε εγκλήματα!

Μάσκα… ✔
Απολυμαντικά… ✔
Βιταμίνη C… ✔
Φιλαράκια στο σπίτι… ☠

Είναι βράδυ, έχεις δουλέψει το προβλεπόμενο ωράριο (online) και ακολουθείς τη δύσκολη, χωρίς όμως μποτιλιάρισμα, διαδρομή από το γραφείο στο καθιστικό…

Στο μυαλό σου γυρνάνε αυτά που άφησες για αύριο, οι υποχρεώσεις που τρέχουν, τα ψώνια που δεν έκανες, αν είναι υγιείς οι δικοί σου άνθρωποι, οι κολλητοί που αισθάνεσαι ότι έχεις να δεις ένα χρόνο, και άπειρες ακόμα σκέψεις.

Όμως, για πάτα λίγο το pause! Pause και rewind που λένε και στο χωριό μου, γιατί αν το πας έτσι, η επόμενη μέρα θα σε βρει με άδειες μπαταρίες και ύφος «δε θέλω να πάω σχολείο»!

Για να αλλάξεις λίγο την κατάσταση, ακολουθείς ευλαβικά, τα παρακάτω βήματα:
1. Ποτήρι χαμηλό με 2-3 πάγους, αν είσαι του ουΐσκι, κολονάτο αν είσαι του κρασιού, κούπα αν είσαι της σοκολάτας
2. Αγαπημένο αστυνομικό βιβλίο ανά χείρας
3. Και φτάνοντας στο καλύτερο… σωστή μουσική!

Τι καλύτερο από Chet Baker στο “Tis Autumn, μία δόση Duke Ellington στο In a Sentimental Mood, μία «πρέζα» Billie Holiday στο Strange Fruit ή λίγο «υποχθόνιο» Kenny Dorham στο Alone Together…

Στόχος: μετά τις πρώτες δέκα σελίδες να έχεις ξεχάσει ακόμα και πού δουλεύεις και ο κορονοϊός να είναι κάποια μακρινή ανάμνηση από ταινία που είδες στο Netflix!

Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ 
Είτε αγοράσεις την επετειακή είτε την απλή έκδοση από το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Φίτζεκ, ένα είναι σίγουρο: θα σε καθηλώσει!
Ένα παιδί αγνοείται. Ένας δολοφόνος βρίσκεται στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του ψυχιατρείου. Έχει ήδη ομολογήσει 2 δολοφονίες παιδιών και ίσως γνωρίζει που βρίσκεται. Ο πατέρας πρέπει να μάθει που βρίσκεται ο μικρός και υπάρχει ένας μόνον τρόπος: να χάσει τα λογικά του. Να γίνει ο ίδιος Τρόφιμος!

νέο βιβλίο Φίτζεκ

ΑΜΑΡΟΚ
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης είναι δικός μας, ταλαντούχος και του βγάζουν το καπέλο μεγάλα ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Έγραψε ο Anthony Horowitz για το Άμαροκ: “Κάτι πραγματικά σπάνιο. Ένα δυνατό, ευφυέστατα γραμμένο αστυνομικό θρίλερ.»

Δώδεκα χρόνια πριν, ο Φαϊζάλ Αμπντί συνελήφθη για τη δολοφονία της δεκαεξάχρονης Μάλιν στο Χέλεφορς. Ομολόγησε την ενοχή του, περιγράφοντας στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς τη σκότωσε και στη συνέχεια καταδικάστηκε. Το μυστήριο λύθηκε και οι κάτοικοι της μικρής πόλης μπόρεσαν να κοιμηθούν ξανά ήσυχοι. Μέχρι τη μέρα που η γυναίκα του Φαϊζάλ αυτοκτονεί. Η γυναίκα άφησε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Έγραψε μοναχά μία λέξη: ΑΘΩΟΣ.

ελληνικό αστυνομικό

13
Όχι δεν ξέχασα κάτι στον τίτλο. Αυτός είναι. Ολόκληρος. Ένα σκέτο 13! Μόνο που δεν είναι καθόλου σκέτο…

O αστέρας του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Σόλομον κατηγορείται για τη βάναυση δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, όμως ισχυρίζεται απεγνωσμένα ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Πρόκειται για τη δίκη του αιώνα και η υπεράσπιση θέλει τον συνήγορο Έντι Φλιν στην ομάδα της. Καθώς όμως η δίκη εξελίσσεται, η αθωότητα του πελάτη του αρχίζει να διαφαίνεται. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που αρχίζει να διακρίνει…

Μήπως ο δολοφόνος δεν βρίσκεται στο εδώλιο; Μήπως είναι ένας από τους ενόρκους; Υπάρχει κάποιος που θα σκότωνε για την καλύτερη θέση στην αίθουσα… Και το έχει ήδη κάνει!

δικαστικό θρίλερ

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ
Τίτλο που βρήκα να προτείνω θα μου πεις… Όμως πρόκειται για το best seller του 2019 και το Νο1 στην κατηγορία Mystery & Thriller με το βραβείο Goodreads Choice Award στο τσεπάκι του. 68.000 αναγνώστες το ψήφισαν παγκοσμίως, κάτι ξέρουν!

Η ζωή της Αλίσια Μπέρενσον είναι φαινομενικά τέλεια. Διάσημη ζωγράφος η ίδια, περιζήτητος φωτογράφος μόδας ο άντρας της, ζουν σ’ ένα μεγάλο σπίτι με θέα στο πάρκο, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λονδίνου. Όταν ένα βράδυ ο σύζυγός της γυρίζει αργά από μια φωτογράφιση, η Αλίσια τον πυροβολεί πέντε φορές στο κεφάλι, βυθίζεται στη σιωπή και καταλήγει στο ψυχιατρείο. Ο Θίο, ψυχοθεραπευτής, είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να τη βοηθήσει.

Μόνο εκείνη γνωρίζει τι συμβαίνει… Μόνο εγώ μπορώ να την κάνω να μιλήσει…

ψυχολογικό θρίλερ

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ
Την Cara Hunter την ξέρουμε και από το Μπροστά στα Μάτια τους. Το νέο της βιβλίο σε κάνει να ευχαριστιέσαι το lockdown. Γιατί σε αυτό Το Διπλανό Σπίτι, δεν θες να πας!

Κάποιος ανακαλύπτει μια γυναίκα και ένα παιδί κλειδωμένους σε υπόγειο μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν υπάρχει αναφορά αγνοούμενου προσώπου που να ταιριάζει στο προφίλ τους… Ο σαστισμένος, ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίζεται ότι δεν τους έχει ξαναδεί ποτέ. Οι κάτοικοι της ήσυχης οδού Όξφορντ σοκάρονται? πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάτω από τη μύτη τους;

Όμως κανένας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται…

αστυνομικό βιβλίο κάρα χάντερ

Όποια βιβλία και αν επιλέξετε, ένα πράγμα μην ξεχνάτε: Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Και σύντομα όλα θα είναι απλώς μία κακή ανάμνηση!

-Πάνος Χ.

ΥΓ: Αν ψάχνετε κι άλλα αστυνομικά για να διαβάσετε όσο είστε σπίτι, έχουμε μια μεγάλη συλλογή για να διαλέξετε!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *