Γραμματόσημα που κρύβουν έναν δολοφόνο + κλήρωση για βιβλία

Σήμερα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η νέα υπόθεση του Ηρακλή Πουαρό, το Κλειστό Φέρετρο και όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για την Αγκάθα Κρίστι παραμένει πολύ υψηλό σε όλον τον κόσμο. Έναν αιώνα μετά το πρώτο μυστήριο που έγραψε η Αγκάθα, τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μία καινούργια σειρά γραμματοσήμων για να τιμήσουν τη βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Δεν είναι όμως απλά γραμματόσημα, αλλά κάτι πολύ παραπάνω, μιας και στο εικαστικό τους περιλαμβάνουν κρυμμένα στοιχεία για την επίλυση του φόνου.

%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b92

Τα έξι γραμματόσημα της σειράς είναι αφιερωμένα σε κλασικά βιβλία της Αγκάθα Κρίστι, όπως το πρώτο της αστυνομικό «The Mysterious Affair at Styles» (Κουκουβάγια σε καπνοδόχο, στα ελληνικά), αλλά και ένα από τα κλασικότερα βιβλία της, το «Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν». (Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε και το καστ για τη νέα μεταφορά στον κινηματογράφο και μοιάζει εκπληκτικό.)

Για να βρείτε όμως ποιος είναι ο δολοφόνος πρέπει να βάλετε σε λειτουργία τα μικροσκοπικά κύτταρα της φαιάς ουσίας σας. Τα κρυμμένα στοιχεία που υπάρχουν πάνω στα γραμματόσημα μπορούν να αποκαλυφθούν με μεγεθυντικό φακό, θερμότητα ή ακόμα και υπεριώδες φως. Προσοχή! Αν δεν έχετε διαβάσει κάποιο από τα βιβλία κινδυνεύετε να φάτε spoiler και μάλλον θα είναι η πρώτη φορά που σας κάνει spoiler ένα γραμματόσημο.

«Η Αγκάθα Κρίστι έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τις πωλήσεις των 2 δισεκατομμυρίων βιβλίων, που τις υπερβαίνουν μόνο ο Σαίξπηρ και η Βίβλος», δήλωσαν από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, «οπότε της ταιριάζει να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από το πρώτο της βιβλίο με μια σειρά γραμματοσήμων γεμάτη ίντριγκα.» Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τα βιβλία με τη Μις Μαρπλ «The Body in the Library» (Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη) και «A Murder Is Announced» (Πρόσκληση σε φόνο), μαζί με την υπόθεση του Πουαρό, η οποία έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο αστυνομικό όλων των εποχών, «The Murder of Roger Ackroyd» (Ποιος σκότωσε τον Ακρόυντ). Την εξάδα συμπληρώνει το εμβληματικό «And Then There Were None» (Δέκα μικροί νέγροι), που θεωρείται το αστυνομικό βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b9

Με αφορμή τα παραπάνω και φυσικά την κυκλοφορία της νέας υπόθεσης του Ηρακλή Πουαρό, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μεγάλη κλήρωση. Δίνουμε σε 3 τυχερούς από ένα πακέτο που περιλαμβάνει τις δύο πολύκροτες υποθέσεις του Πουαρό «Έγκλημα με Υπογραφή» και «Κλειστό Φέρετρο», έναν συλλεκτικό φάκελο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με τα γραμματόσημα των Βρετανικών Ταχυδρομείων και τρεις αναμνηστικές καρτ ποστάλ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό πατήστε εδώ.

17 Comments

  1. Σωτηρία Τρυφινοπούλου

    λατρεύω απλά.Τόσο τα βιβλία όσο και τις κινηματογραφικές μεταφορές τους.Θέλω πολύ να δω το όνομά μου στους τυχερούς!!!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *