Μια συνάντηση γνωριμίας με τη συγγραφέα Ιωάννα Νοταρά

Οι σχέσεις των ανθρώπων, φιλικές, προσωπικές ή επαγγελματικές, είναι για μένα η κύρια πηγή έμπνευσης. Ως εκ τούτου, παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τη διαχείριση των σχέσεων, κυρίως των νέων ανθρώπων. Ακούω τη γνώμη τους αναλύοντας μέσα μου την οπτική και τη λογική τους. Κάτι που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, επειδή σε κάθε γενιά υπάρχει μια διαφορετικότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τώρα τι με κάνει να ονειρεύομαι; Η μουσική, ένας καλός συγγραφέας και ο κινηματογράφος. 

Αυτό που «συμβουλεύω» τους νέους συγγραφείς όταν με ρωτάνε, είναι πάνω απ” όλα το διάβασμα. Τον ταλέντο, εφόσον υπάρχει, εξελίσσεται θεαματικά διαβάζοντας ή ακόμα καλύτερα μελετώντας τη σύγχρονη και κλασσική λογοτεχνία. Η υπομονή και η επιμονή είναι επίσης δύο στοιχεία που, κατά τη γνώμη μου, όσοι αγαπούν τη συγγραφή αντιλαμβάνονται απόλυτα την αξία τους. Με λίγα λόγια, δεν εγκαταλείπουμε αμαχητί τα όνειρά μας.

Διάβασα πρόσφατα τη Maestra, από την L S Hilton. Σ” αυτό το βιβλίο με εξέπληξε κυρίως η έμπνευση της συγγραφέως. Η πλοκή της ιστορίας είναι έξυπνη, ασυνήθιστη και απρόβλεπτη. Με γραφή σύγχρονη και γρήγορη παρακολουθούμε ένα κορίτσι χαμηλών τόνων να εξελίσσεται σε μια γυναίκα δαιμόνια, εφευρετική και επικίνδυνη. Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια… Ένα άλλο βιβλίο που με ενθουσίασε ήταν το Επιστροφή από το σκοτάδι από τους Nicci French. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία. Ψυχολογικό θρίλερ, δίχως ωστόσο να τρομάζει. Εδώ οι επιτυχημένοι συγγραφείς με τον άψογο τρόπο γραφής τους, στοχεύουν και καταφέρνουν να φέρουν τον αναγνώστη στη θέση της ηρωίδας τους. Διαβάζοντάς το ένιωσα πως βίωνα ό,τι και η ηρωίδα. Έξυπνα γραμμένο, άριστη ανάλυση των σκέψεων και της ψυχολογικής κατάστασης της ηρωίδας. Ένα ακόμη βιβλίο που φέτος με εντυπωσίασε ήταν ο Υπουργός της Νύχτας, του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Θαύμασα τη δυνατότητα του λογοτέχνη να περάσει με εξαιρετικό χιούμορ την πραγματικότητα μιας μερίδας ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς και τις ρεαλιστικές περιγραφές του εθισμένου στον τζόγο ήρωα του.

Β1Θα μου άρεσε να με ρωτήσουν, αν οι λύσεις που δίνω στα βιβλία μου σχετικά με τις περιπέτειες των ηρώων μου, προκύπτουν από τα «καθώς πρέπει» ή από τον δικό μου τρόπο σκέψης. Θα απαντούσα ότι επιλέγω τον δικό μου τρόπο σκέψης, έχοντας όμως ως κριτήριο την προσωπική μου περί δικαίου αίσθηση.

Με μία πρόταση, το «Πριν χαράξει» είναι γραμμένο με την ψυχή μου, εμπνευσμένο από την πρώτη αγάπη στη ζωή κάθε ανθρώπου, εκείνη της μάνας.

 

ΥΓ: Το νέο κοινωνικό μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά, με τίτλο «Πριν Χαράξει» κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου.

ΥΓ2: Ακολουθήστε τη συγγραφέα στο Facebook.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *