The Night Of: πρόταση για αστυνομική σειρά + τι να διαβάσετε μετά

Μια από τις σειρές που ξεχώρισε τους τελευταίους μήνες, είναι αναμφίβολα το αστυνομικό-δικαστικό θρίλερ «The Night Of», παραγωγής HBO. Αν είστε φανς των σειρών τύπου The Wire, Narcos, True Detective (για την πρώτη σεζόν μιλάμε), τότε το «The Night Of» είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα βράδια σας. Συνδυάζει ρεαλιστικό μυστήριο, πολυεπίπεδους χαρακτήρες, έξυπνη αφήγηση και μια σατανική αστυνομική πλοκή. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώνεται σε μόλις 8 επεισόδια και δεν θα σας φάει χρόνια απ’ τη ζωή σας. 

Σε μια Αμερική όπου το δικαστικό σύστημα είναι στα όρια κάφκικου μυθιστορήματος, ένας νεαρός που είναι άριστος φοιτητής και γενικά υπόδειγμα νομοταγούς πολίτη, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Ξαφνικά είναι κατηγορούμενος για έναν βίαιο φόνο και για τις αρχές μοιάζει μια εξίσωση που λύνεται πολύ εύκολα: όλα τα στοιχεία δείχνουν προς το μέρος του. Ο θεατής γνωρίζει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά όσο περισσότερο η υπόθεση προχωράει συνειδητοποιεί ότι ούτε εκείνος γνωρίζει όλη την αλήθεια.

Καθώς η οικογένεια του φοιτητή δεν έχει οικονομικά μέσα, ανήκει σε μειονότητα και δεν γνωρίζει το παραμικρό για το πώς γυρίζουν τα γρανάζια του συστήματος, αναγκάζεται να προσλάβει έναν απίθανο και παντελώς ανυπόληπτο δικηγόρο, τον οποίο υποδύεται ο Τζον Τορτούρο. Από εκεί και πέρα ο θεατής σχοινοβατεί στο σκοτάδι, κινδυνεύοντας με την παραμικρή λάθος κίνηση να πέσει στις παγίδες που στήνει με τέχνη το σενάριο της σειράς. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας μεταφέρει την πίεση που δέχονται οι ένορκοι, αλλά και τις τεράστιες διαφορές στην οπτική γωνία όσων εμπλέκονται στη διαδικασία. Μια απόφαση που μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε έναν κατηγορούμενο, παίρνεται σε λίγα δευτερόλεπτα από την εισαγγελέα ή τον ντετέκτιβ της αστυνομίας.

NIGHT OF 1

Αν δεν είδατε ακόμα το «The Night Of» αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας και στη σελίδα του HBO μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Αν όμως το έχετε δει και η ετυμηγορία σας ήταν απόλυτα θετική, τότε υπάρχει τρόπος να ζήσετε κάτι αντίστοιχο. Αρκεί να σβήσετε για λίγο την οθόνη και να αναζητήσετε τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα του William Landay, ο οποίος δούλεψε για έξι χρόνια ως βοηθός εισαγγελέα πριν στραφεί στη συγγραφή.

NIGHT OF 2NIGHT OF 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Υπόθεση Jacob, όπως και στο The Night Of, ένας νεαρός κατηγορείται για φόνο και η οικογένειά του θα κάνει τα πάντα για να τον αθωώσει, ακόμα κι αν πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τη σοκαρισμένη τοπική κοινωνία. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι στο όριο να καταδικάσουν τον Jacob, όμως τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι ένορκοι και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ποιος δικηγόρος θα τους επηρεάσει περισσότερο. Ένα ψυχολογικό παιχνίδι για γερά νεύρα που θα δοκιμάσει την ευθυκρισία και αντικειμενικότητα του αναγνώστη.

Στη Διπλή Παγίδα, ένας παράξενος φόνος αναζητάει λύση και η ιστορία προχωράει σαν βραδύκαυστο φυτίλι, όπως ακριβώς και στην έρευνα του The Night Of. Διαφθορά στο αστυνομικό σώμα, διακίνηση ναρκωτικών και μια Βοστόνη όπου μαίνεται πόλεμος συμμοριών, είναι τα συστατικά που θα οδηγήσουν σε μια τρομερή εκπυρσοκρότηση. Η γραφή του Landay είναι ατμοσφαιρική, οι χαρακτήρες του στιβαροί και στο τέλος του βιβλίου επιφυλάσσει στον αναγνώστη μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Και τα δύο βιβλία έγιναν best seller σε όλον τον κόσμο, ενώ βραβεύτηκαν από την ένωση Αμερικάνων συγγραφέων αστυνομικών βιβλίων με New Blood Dagger και από την ένωση κριτικών Strand ως καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα.

One Comment

  1. Pingback: Πρόταση για σειρά: Westworld + δείτε ελεύθερα το 1ο επεισόδιο | Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *