Τρία Βιβλία για την… παραλία #NOT! Για το βουνό φυσικά!

Ε, λοιπόν αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε όσους προτιμούν βουνό το καλοκαίρι… Ξέρετε, αυτούς τους λίγο πιο εναλλακτικούς τύπους! Τι να κάνουμε; Είμαστε και εμείς οι περίεργοι που το καλοκαίρι αντί να τρέχουμε στις παραλίες και στα νησιά, καταλήγουμε στα ορεινά, να δροσιζόμαστε κάτω από ένα πλάτανο πίνοντας καφέ και φυσικά διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αναρωτιόμαστε τι να φταίει…

Για όλους εμάς (και εσάς), διαλέξαμε τρία βιβλία από τρεις διαφορετικές κατηγορίες, για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα εφόδια των διακοπών.

Το κάστρο – Βαγγέλης Γιαννίσης
Αν ψάχνεις την περιπέτεια και το μυστήριο στο βουνό τότε «Το κάστρο» είναι σίγουρα αυτό αναζητάς για να διαβάσεις. Και αν θες να είναι ολοκληρωμένο το σκηνικό διάβασέ το νύχτα… Δε θα το αφήσεις από τα χέρια σου!

Λίγα λόγια:
Η ζωή του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη έχει ανατραπεί. Έπειτα από μια έκρηξη θυμού, η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα και η οικογένειά του διαλύεται. Οι εμμονές του τον στοιχειώνουν, αποτελούν ωστόσο τη μοναδική του ελπίδα για να λύσει την υπόθεση και ταυτόχρονα να σώσει την οικογένειά του από έναν αόρατο κίνδυνο.

Στο δρόμο των αρωμάτων – Μάνθος Σκαργιώτης
Αν ψάχνεις για ιστορικά γεγονότα που μπλέκονται με το μύθο και χάνονται στο χρόνο, τότε «Στο δρόμο των αρωμάτων» είναι το κατάλληλο βιβλίο για σένα. Εξαιρετική γραφή, δραματικές ανατροπές και δεισιδαιμονίες είναι λίγα από αυτά που θα συναντήσεις στις σελίδες του. Αν το διαβάζεις και σε κάποιο παραδοσιακό σπίτι, τότε θα σε βοηθήσει στο «ταξίδι» σου.

Λίγα λόγια:
Με το που γυρίζει από τα μακρινά ξένα ο Κωσταντίνος Ντούλας ξορκίζεται να εκτελέσει την τελευταία επιθυμία του νεκρού πατέρα του. Πριν από μερικά χρόνια οι τρεις αδερφές του είχαν θυσιαστεί για να στεριώσουν τρία ονομαστά γεφύρια: του Δούναβη, του Ευφράτη και της Άρτας. Ο πατέρας του δεν θα βρει αναπαμό, αν ο Κωσταντίνος δεν πάει στα τρία γεφύρια για να φέρει από εκεί λίγο ασβέστη και λίγο χώμα.
Ο δρόμος του απ’ την Ήπειρο ως τη Μεσοποταμία και τις παραδουνάβιες χώρες είναι στρωμένος με περιπέτειες και κινδύνους. Πειρατές, δουλέμποροι, θεομπαίχτες καλόγεροι, αιχμαλωσίες, καμηλιέρηδες, περιστασιακοί έρωτες, ληστές, βεδουίνοι, ιεροφάντες, σύντομες μα βαθιές φιλίες, μάγοι, φοβισμένα στόματα, αδυσώπητες αναμετρήσεις, δερβίσηδες, ανατολίτικη λαγνεία, σκοτεινές ιεροτελεστίες, τεκέδες, απαγωγές, αφιλόξενες στέπες και μέσα σ’ όλα μια αγάπη αναμμένο κάρβουνο κάτω απ’ τη στάχτη.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρει να γλιτώσει και γυρίσει πίσω στη μικρή πατρίδα του, τον περιμένουν ο δήμιος για ένα έγκλημα που διαπράχτηκε τη μέρα της αναχώρησής του, ο προδότης της παιδικής φιλίας, η μάνα στην άκρη του γκρεμού κι η αρραβωνιαστικιά του ριγμένη ανάμεσα σε σφυρί και αμόνι.

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του– Robin Sharma
Αν ψάχνεις να βρεις την πραγματική ευτυχία και την εσωτερική γαλήνη, τότε ο Μοναχός θα σε βοηθήσει. Θα σου δείξει τον τρόπο για να έρθεις σε επαφή με τον αληθινό σου εαυτό αλλά και τον εσωτερικό σου κόσμο. Σκηνικό ζεν οπωσδήποτε! Θέλει και θέα!

Λίγα λόγια:
Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του». Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…
Το βιβλίο του Robin Sharma «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του» τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

ΥΓ: Για να είμαστε ειλικρινείς, αν τελικά αποφασίσετε να πάτε και παραλία με αυτά τα βιβλία μην ανησυχείτε. Κακία δε θα σας κρατήσουμε Ξέρουμε πως όπου και να είμαστε βουνό ή θάλασσα, το βιβλίο είναι πάντα η καλύτερη παρέα! Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλους!

2 Comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *