Επένδυσε τον χρόνο σου σε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης

Βιβλία αυτοβελτίωσης, βιβλία self-help, βιβλία προσωπικής ανάπτυξης. Βιβλία για την επιτυχία, βιβλία motivation, βιβλία που μας κάνουν ευτυχισμένους.

Όπως και να τα ονομάσουμε, βιβλία τα οποία μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι όταν τα διαβάζουμε, υπάρχουν σχεδόν από όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε. Από το «Remedia Amoris» του Οβίδιου (όπου προσφέρει συμβουλές και στρατηγικές για τους ερωτευμένους) μέχρι το μεσαιωνικό «Conduir-amour» (Οδηγός για θέματα αγάπης), η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

Προς τα τέλη του 20ου αιώνα, η δημοφιλία των βιβλίων αυτοβελτίωσης εκτινάχθηκε και κυκλοφόρησαν best-seller έργα που είχαν γραφτεί με μέθοδο και οργάνωση, χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και τη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου για να θέτει στόχους, να τους πετυχαίνει και να τους ξεπερνά. Αυτά τα βιβλία είναι πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας και πλέον μέρος της κουλτούρας μας. Παρουσιάζουμε σήμερα μερικά από αυτά που άφησαν το στίγμα τους στο είδος της αυτοβελτίωσης, αλλά και ορισμένα πιο πρόσφατα στα οποία αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας.

1. Η επιτυχία βήμα βήμα: Πώς να φτάσεις από εκεί που βρίσκεσαι, εκεί που θέλεις, του Jack Canfield

Η Επιτυχία Βήµα Βήµα θα σας διδάξει πώς να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, πώς να αντιµετωπίζετε τις καθηµερινές προκλήσεις, πώς να δώσετε πάθος και σκοπό στη ζωή σας και πώς να πραγµατοποιήσετε όλες σας τις φιλοδοξίες. Το βιβλίο αυτό, που δεν αποτελεί απλώς µια συλλογή από έξυπνες ιδέες, επεξηγεί τις 67 ανεξίτηλες αρχές και πρακτικές που χρησιµοποιούν οι πιο επιτυχηµένοι άνθρωποι του κόσµου.

2. Ε2, της Pam Grout

Αυτό σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σας τον τελευταίο καιρό. Είναι ένα εγχειρίδιο με απλά πειράματα που θα σας αποδείξουν ότι η πραγματικότητα είναι εύπλαστη και ότι διαμορφώνετε τη ζωή σας με το νου σας. Τα 9 πειράματα αποδεικνύουν ότι οι πνευματικές αρχές είναι εξίσου αξιόπιστες με τη βαρύτητα, εξίσου συνεπείς με τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα.

3. Ξυπνήστε το Γίγαντα μέσα σας, του Anthony Robbins

Το πλέον κλασικό βιβλίο αυτοβελτίωσης που έχει μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμύριων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Ο Άντονι Ρόμπινς, αυθεντία στην ψυχολογία της ηγεσίας, στην προσωπική μεταμόρφωση, στο coaching και στην επιχειρηματική ανάκαμψη, έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές αρετές.

4. Γιατί εσύ;, του James Reed

Δεν είναι δυνατόν να προετοιμάσεις από μία απάντηση για όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να σου γίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά. Όμως, από τις χιλιάδες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να σου θέσουν, ποιες θα σε ρωτήσουν πράγματι;

Μετά από εκτεταμένη έρευνα ανάμεσα σε εκατοντάδες αξιολογητές συνεντεύξεων και χιλιάδες υποψήφιους, αυτό είναι το βιβλίο που θα σου δώσει επιτέλους την απάντηση.

5. Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, του Νικόλα Σμυρνάκη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του και προσφέρει τις στρατηγικές εκείνες που απαιτούνται για την ανάδειξή της. Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου.

6. Η δύναμη του υποσυνείδητου, του Dr. Joseph Murphy

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία αυτοβοήθειας που γράφτηκαν ποτέ, «Η Δύναμη του Υποσυνείδητου» έχει γίνει κλασικό και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Οι τεχνικές του είναι απλές, χρήσιμες, κατανοητές, εύκολες και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά την ημέρα για να λειτουργήσουν. Ένα απλό σύστημα που αν το εφαρμόσετε θα σας προσφέρει νοητική ισορροπία, υγεία, οικογενειακή γαλήνη, οικονομική ανεξαρτησία.

7. Θετική Σκέψη, της Vera Peiffer

Η σκέψη καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας, γιατί οι σκέψεις είναι εκείνες που καθοδηγούν τις πράξεις μας. Οι αρνητικές μας σκέψεις προσελκύουν αρνητικά αποτελέσματα και οι θετικές σκέψεις θετικά. Με τη Θετική Σκέψη θα αλλάξουμε τη ζωή μας εντυπωσιακά. Από την ανούσια, μουντή καθημερινότητα θα περάσουμε σ” έναν κόσμο φωτεινό, όπου όλα θα μας χαμογελούν γιατί εμείς θα τα παρακινούμε να μας χαμογελάσουν.

8. Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, του Robin Sharma

Το βιβλίο που εκτίναξε το άστρο του Robin Sharma, και όχι άδικα. Ο Τζούλιαν Μαντλ, ένας πάμπλουτος μεγαλοδικηγόρος είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο, καθώς παθαίνει ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…

Και μια παρατήρηση: Αν σου φαίνονται πολλές οι ώρες που θα αφιερώσεις στο διάβασμα ενός βιβλίου, απλά κλείσε το ίντερνετ. Ναι, έχεις αυτή τη δύναμη. Κλείσε την τηλεόραση. Μην πας σε ένα πάρτι. Κοιμήσου μισή ώρα λιγότερο. Είναι χρόνος που θα επενδύσεις στον εαυτό σου. Είναι χρόνος που θα σου επιστρέψει στο πολλαπλάσιο. Ο πόνος και η κούραση είναι προσωρινά. Μπορεί να κρατήσουν ένα λεπτό, μια μέρα, μια εβδομάδα ή ακόμα και έναν χρόνο. Και αν τα παρατήσεις θα κρατήσουν για πάντα. Αν όμως επιμείνεις, κάποτε ο πόνος και η κούραση θα υποχωρήσουν και τότε κάτι άλλο θα πάρει τη θέση τους. Η επιτυχία, η ευτυχία, η συναισθηματική ολοκλήρωση. Όποιος στόχος έχεις θέσει. Γιατί πρέπει να θυσιάσεις αυτό που είσαι για να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *