Το μήνυμα της συγγραφέα, Άννας Γαλανού για την καινούρια χρονιά!

Διαβάζω γιατί ….

Οι αναγνώστες ανέκαθεν είχαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Φανατική αναγνώστρια και η ίδια δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω τους ανθρώπους που μου έλεγαν ‘’βαριέμαι να διαβάσω’’, ή ‘’δεν θέλω να χάνω το χρόνο μου με παραμύθια’’, ή ‘’έχω καλύτερα πράγματα να κάνω’’. Πάντοτε χαιρόμουν διπλά, όταν μετά από κάποιο διάστημα πολλοί απ’ αυτούς, τους ίδιους ανθρώπους, ξεπερνούσαν τις όποιες αναστολές τους και γίνονταν και οι ίδιοι πιο φανατικοί κι απ’ τους φανατικούς αναγνώστες. Αρκούσε μόνο να βρουν εκείνο το βιβλίο που θα τους έκανε να αλλάξουν γνώμη.

Γιατί για τον καθένα μας, υπάρχει ένα βιβλίο που λες κι έχει γραφτεί αποκλειστικά για μας. Οι εποχές αλλάζουν, οι προτεραιότητες αλλάζουν το ίδιο και οι συνήθειες. Εκείνο που πάντα μένει σταθερό είναι οι ιστορίες που κρύβονται αιώνες τώρα μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Αυτές μόνο δεν αλλάζουν κι ούτε πρόκειται ν’ αλλάξουν ποτέ.

Είναι εκεί στα ράφια, κρυμμένες μέσα σε παλιά κιτρινισμένα βιβλία ή σε βιβλία με λαμπερά εξώφυλλα ή σε σεμνές, σχεδόν ντροπαλές εκδόσεις και περιμένουν το δικό σου χέρι να τα διαλέξει και να τα βάλει δίπλα στο μαξιλάρι σου. Έχουν εσένα πρωταγωνιστή κι εσένα περιμένουν υπομονετικά. Το βιβλίο δεν είναι μόνο ένας καλός σύντροφος, ούτε είναι απλά μια παρέα για ξεχνάς την μοναξιά σου. Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι και σ’ αυτό το ταξίδι δεν φωτογραφίζεις μνημεία, ανθρώπους, πόλεις, μουσικές και συνήθειες.

Ανακαλύπτεις ένα κόσμο ολόκληρο και μαζί μ’ αυτόν και τον ίδιο τον εαυτό σου. Γιατί μέσα στις σελίδες του θα βρεις αυτό που νόμιζες πως δεν υπήρχε, αυτό που δεν φαντάστηκες ποτέ ότι υπάρχει κι αν πραγματικά θες μπορείς να συνεχίσεις να το γράφεις εσύ. Γιατί ναι, ο αναγνώστης, θέλοντας και μη, από κάποιο σημείο και μετά, γίνεται και ο ίδιος συγγραφέας.

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους αναγνώστες με υγεία, αγάπη, χαρά και βιβλία πολλά.

Άννα Γαλανού

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *