Άννα Γαλανού – Βιβλιοπωλεία, συγγραφείς, αναγνώστες

Ανέκαθεν παρομοίαζα στο μυαλό μου τα βιβλιοπωλεία, ιδίως τα μικρά, σαν τη σπηλιά του Αλαντίν. Μόλις έμπαινα μέσα και μ’ έπαιρνε εκείνη η μυρωδιά του χαρτιού, χαμογελούσα ευτυχισμένη. Με το ζόρι κρατιόμουν να μην κάνω τον σταυρό μου, αφού για μένα αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν μικρούς ναούς γνώσης.

Αφού πια γέμιζαν τα πνευμόνια μου με το άρωμα των βιβλίων, τότε ξεκινούσε η δική μου περιπλάνηση στους στενούς διαδρόμους. Τα βιβλία αραδιασμένα στους πάγκους, τα μολύβια και τα στυλό σε περίοπτη θέση, τα τετράδια, τα μπλοκ ιχνογραφίας, διάφοροι χάρτες. Όλα ήταν εκεί μπροστά, όλα μπορούσες να τα ακουμπήσεις, να τα πιάσεις, να τα μυρίσεις.

Το περιβάλλον τόσο οικείο σε μένα, όλοι οι ιδιοκτήτες με ήξεραν, όλο και κάποιο δώρο μου έκαναν, αφού τα περισσότερα απ” αυτά, δεν είχαν καν υπαλλήλους. Μπορούσα να κάθομαι εκεί μέσα με τις ώρες και να διαβάζω, να χαζεύω τα πολύχρωμα εξώφυλλα, να ταξιδεύω στη μαγεία του βιβλίου. Όπως κάνω ακόμα!

2Αγαπώ πολύ βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και νομίζω πως από τότε που ήμουν παιδάκι μέχρι και σήμερα,λίγα πράγματα έχουν αλλάξει σ” αυτά.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι απρόσωπα. Οι βιβλιοπώλες σχεδόν όλοι, είναι πάντα ενημερωμένοι, ξέρουν τα γούστα και τις επιθυμίες των πελατών – φίλων τους, γιατί η σχέση που δημιουργεί με τα χρόνια κάθε αναγνώστης μαζί τους,είναι το λιγότερο φιλική.

Σαν αναγνώστρια σας αγαπώ πολύ και σας υποστηρίζω στις αγορές μου.

Σαν συγγραφέας προσπαθώ να σας υποστηρίξω όσο περνάει από το χέρι μου.

Η μοναδική μου ευχή είναι να καταφέρετε ν’ αντέξετε,γιατί σας θέλουμε, σας αγαπάμε, σας υποστηρίζουμε.

Καλή Χρονιά σας εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

 

 

Άννα Γαλανού
11695873_1145864452095890_8053227193368650905_n

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *