Κριτικές Βιβλίων : Kimberley Freeman – Άγριο Κυκλάμινο (Κριτική από την Άννα Γαλανού)

Πόσο μπορεί ένα σπίτι να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου; Το ίδιο όπως ο έρωτας, όπως ένα μυστικό που στο συγκεκριμένο βιβλίο κρύβεται ανάμεσα στους τοίχους του σπιτιού;

Όταν άρχισα να διαβάζω το Άγριο Κυκλάμινο, ακόμα στο μυαλό μου είχα τον Λόφο με τα Aγριολούλουδα, της ίδιας συγγραφέως, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης και νοσταλγικής πένας που μου ταιριάζει απόλυτα. Της Kimberley Freeman.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, ένοιωθα τη μαγεία της ιστορίας του, τη δομή του βιβλίου να με συναρπάζει και τους ήρωες να μου δημιουργούν την αγωνία που με κάνει να θέλω να μη σταματήσω να διαβάζω. Κάθε φορά που νοιώθω τέτοια συναισθήματα ξέρω ότι δεν πρόκειται να κοιμηθώ, ούτε να ξεφύγω από τα δίχτυα των ηρώων του.

Το Άγριο Κυκλάμινο μου ταιριάζει. Έχει το φλας μπακ του παρελθόντος συνδεδεμένο τόσο άμεσα με το παρόν που σε κάνει να νομίζεις ότι όλα γίνονται ταυτόχρονα σε χρόνο Ενεστώτα. Επίσης έχει δυο ιστορίες, με κοινά γνωρίσματα, δυνατά συναισθήματα, αμφιβολίες, έρωτες χωρίς ανταλλάγματα, έρωτες που τα δίνουν όλα μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν ότι ο χρόνος δεν ακουμπά τις καρδιές.

Η Kimberley Freeman ζωγραφίζει τους χαρακτήρες της με όλα τα χρώματα της ζωής, της γης, του ονείρου και ψάχνει μέσα στις ψυχές τους να βρει τον συνδετικό κρίκο που θα ενώσει εποχές, ζωές και συναισθήματα.

Ομολογουμένως είχα καιρό να ταξιδέψω δυνατά…
Ένα βιβλίο για πολύ μαγικά ταξίδια, ένα πολύ δυνατό βιβλίο.

Άννα Γαλανού

 

 Άγριο Κυκλάμινο: http://www.dioptra.gr/Vivlio/350/711/Agrio-kuklamino/
Ο Λόφος με τα Αγριολούλουδα: http://www.dioptra.gr/Vivlio/271/767/O-lofos-me-ta-agrioloulouda/

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *