ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου Το Δαχτυλίδι, στο Σπίτι της Κύπρου

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου το βιβλίο του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου, Το Δαχτυλίδι, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.
Το Δαχτυλίδι είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου, ιδρυτή των εκδόσεων Διόπτρα. Βασισμένο σε προσωπικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, αποτυπώνει ενάμιση αιώνα ελληνικής ιστορίας και φωτίζει άγνωστες, στο ευρύ κοινό, πτυχές της, ενώ ειδικότερα, σκιαγραφείται ο τρόπος που δοκιμάζονται και εξελίσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις υπό ακραίες συνθήκες, όπως αυτές του πολέμου.

Με γνώση της ιστορίας, αλλά και περισσή ευαισθησία, ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος αφηγείται διαχρονικά την ιστορία του τόπου του, της μικρής Κύπρου που συμμετέχοντας ενεργά σε όλους τους αγώνες του ελληνισμού, πέρασε και περνά από συμπληγάδες για να διεκδικήσει το αυτονόητο, την εθνική της κυριαρχία, υπογράμμισε, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους η Μορφωτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Παναγίδου.

Στη σύντομη εισαγωγική του ομιλία ο εκδότης κ. Κώστας Παπαδόπουλος, γιος του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου, αναφέρθηκε κυρίως στην πολυσχιδή προσωπικότητα του συγγραφέα.
Ο ιατρός-καρδιολόγος κ. Νίκος Ιωάννου μετέφερε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα συμπεράσματα που απεκόμισε διαβάζοντας το βιβλίο και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύεται η από αιώνων αγάπη των Κυπρίων για την Ελλάδα με τα αρχαιοελληνικά ονόματα και την πολύπλευρη και πολυαίμακτη συνεισφορά τους σε κάθε αγώνα της μητρός Πατρίδος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του συγγραφέα, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο το Σπίτι της Κύπρου όσο και όλους όσοι συνετέλεσαν στην έκδοση του βιβλίου, με την ευχή να μεταλαμπαδεύσουμε στις καρδιές των παιδιών μας και των εγγονών μας την αγάπη για την Ελλάδα, και να μείνει αυτή η φλόγα αναμμένη εκεί όπου κανένας άνεμος και τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Στέφανος Κυριακίδης και η φιλόλογος Βίκυ Κατσαρού.

 

Σύνδεσμος για το βιβλίο: http://www.dioptra.gr/Vivlio/314/772/To-daxtulidi/

045.JPG1  0392  026.JPG1

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *