Τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου είπαν για Το Μίσος – Κατάστημα Βόλου

Ζωντανό αστυνομικό μυθιστόρημα που υπηρετεί άψογα το είδος του σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος (ανατροπές , σασπένς κλπ) Θα λέγαμε ότι αποτελεί – σε ένα επίπεδο – και μια κοινωνιολογική και ψυχαναλυτική μελέτη της Σουηδικής κοινωνίας στη Σουηδία.

Ο ζωντανός ρυθμός του βιβλίου αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη σε ζοφερές σκηνές και τον οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται πολύ καλά δομημένοι και με πειστικό βάθος έτσι ώστε κατά την εξέλιξη της πλοκής να αποκαλύπτονται και στη συνέχεια να λειτουργούν με συνέπεια και ρεαλισμό.

Γιάννης Τζήμας
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου – Βόλος

————————————————————————————————–

Έλληνας συγγραφέας με το καλύτερο αστυνομικό σκανδιναβικό στυλ, σ΄ ένα βιβλίο με δράση από την πρώτη εώς την τελευταία πρόταση . Αντάξιο ίσως και καλύτερο από αλλά γνωστών συγγραφέων τέτοιου είδους βιβλίων.

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον , μιας και ο ήρωας – επιθεωρητής Οικομίδης – είναι έλληνας . Πέραν της πλοκής που πραγματικά σου κόβει την ανάσα , παρουσιάζει και το έντονο πρόβλημα ρατσισμού σε αυτές τις χώρες.

Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε ΤΟ ΜΙΣΟΣ για αναγνωστική απόλαυση έντονων αστυνομικών νυκτών.

Τζελέπης Ευγένιος
Βιβλιοπωλείο – Ξάνθη

—————————————————————————————————

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, μου θύμισε Nesbo στα καλύτερά του. Υπάρχει πλοκή, δράση κλπ. Ο επιθεωρητής είναι αντιήρωας (εμένα μου αρέσει) και γενικά το βρήκα ενδιαφέρον.

Ανδρέας Μακρογκίκας
Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης – Αθήνα

————————————————————————————————–

Εξαιρετικό αστυνομικό με αμείωτη ένταση μέχρι τέλους. Ίσως γίνει αφορμή να ανακαλύψουν οι αναγνώστες των διαφόρων κατηγοριών βιβλίων, το ΚΑΛΟ αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένιωσα ιδιαίτερη ευχαρίστηση που ο συγγραφέας σαν πρωταγωνιστή έχει τον επιθεωρητή Οικονομίδη που είναι Έλληνας

Δημήτρης Τσανταρλιώτης
Εμπορία Βιβλίων-Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΦΟΡΟΣ

————————————————————————————————

Σκανδιναβικά έξυπνα γραμμένο… και ανατρεπτικό ακριβώς εκεί που πρέπει…

Βιβλιοπωλείο Κουναλάκης – Ηράκλειο Κρήτης

———————————————————————————————-

Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε έναν Έλληνα συγγραφέα που γράφει Σκανδιναβικό νουάρ μυθιστόρημα και σε έναν Σκανδιναβό, η λογική θα μου έλεγε να διαλέξω τον Σκανδιναβό. Όμως εδώ σταματάει η λογική γιατί απλούστατα το βιβλίο είναι καταπληκτικό και θα μπορούσε να σταθεί χωρίς ίχνος κατωτερότητας δίπλα σε βιβλία που έχουν γραφτεί από ήδη καταξιωμένους συγγραφείς του είδους. Συνδυάζει την τέχνη του λόγου με την απίστευτα ωμή πλοκή που σε καθηλώνει και δεν σε αφήνει να σταματήσεις το διάβασμα λεπτό. Σε βάζει σε σκέψεις για την εξέλιξη αυτής της τόσο σκοτεινής ιστορίας που όσο τη διαβάζεις γίνεται όλα και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο απρόβλεπτη.
Θα το πρότεινα χωρίς κανέναν δισταγμό στους απαιτητικούς λάτρεις του είδους.

Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης – Ρέθυμνο Κρήτης

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *